dé specialist in afvallen logoVeel mensen trainen om vet kwijt te raken en zo hun uiterlijk te verbeteren en/of gezonder te worden. Vaak raken mensen echter vrijwel geen vet kwijt en bouwt frustratie op totdat ze stoppen met trainen. Ons traject biedt de mogelijkheid om door gerichte training en het afstemmen van de voeding daarop, af te vallen en een strak en sterk lichaam te krijgen én houden! Hierbij wordt ook het mentale aspect niet vergeten.

 

technogym-synchro-700-visioweb-elliptical-trainerCardiotraining:

Cardiotraining zoals hardlopen op een loopband, trainen op een crosstrainer of fietsen is een welbekende methode om het afvallen te ondersteunen. Vooral interval training op hoge intensiteit is erg effectief in het verminderen van de hoeveelheid vet. Daarnaast neemt het minder tijd in beslag dan continue duurtraining en het resulteert in grotere toenames in uithoudingsvermogen. Onderzoek heeft aangetoond dat vetverbranding afneemt met het toenemen van de inspanningsintensiteit en zelfs volledig kan stoppen bij maximale inspanning. Hierin is variatie dus het sleutelwoord. Bij de trainingen van Sport Slim! Health Club worden daarom ook cardiotrainingen afgewisseld met krachttraining om zo een maximaal en ‘houdbaar’ resultaat te behalen.

Krachttraining:

Krachttraining is meestal niet het eerste waar mensen aan denken bij afvallen en vet verbranden. En het is waar dat krachttraining vaak het lichaamsgewicht doet toenemen doordat de spiermassa toeneemt. Krachttraining kan echter een belangrijke rol spelen in het bereiken van gezond gewicht- en vetverlies. Ten eerste hebben spieren energie nodig, zowel tijdens de training als in rust. Het is natuurlijk logisch dat hoe meer spiermassa iemand heeft en hoe meer er geactiveerd kan worden tijdens training, hoe groter het energieverbruik zal zijn. Ten tweede verbruiken spieren ook energie in rust. Een toename in spiermassa zal dan ook een toename in dagelijks energieverbruik als gevolg hebben, wat het afvallen wederom makkelijker maakt. Ten derde zorgt krachttraining ervoor dat spiermassa behouden blijft wanneer men een energiebeperkt dieet volgt. Hierdoor is het makkelijker om na het dieet het verloren vet eraf te houden en het jojo effect te voorkomen. Ten slotte vergt krachttraining veel energie tijdens de training en na de training om te herstellen, wat vetverlies wederom makkelijker maakt. Vooral als men oefeningen uitvoert waarbij veel grote spiergroepen tegelijkertijd actief zijn zal het energieverbruik sterk toenemen. Daarom gebruikt Sport Slim! Health Club de Synrgy 360 van Life Fitness. Hiermee train je op een functionele én natuurlijke manier zoveel en zo groot mogelijke spiergroepen.


 

De impact van voeding

We staan nog te weinig stil bij wat we eten. Uit de laatste voedselconsumptiepeiling blijkt dat de gebruikelijke voedselinname nog sterk afwijkt van de aanbevelingen. Velen onderschatten bovendien de invloed van de dagelijkse voeding op de gezondheid en het risico op chronische aandoeningen zoals overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Ingrijpen is nodig want bijna één op twee Nederlanders weegt te veel, één op vier volwassenen heeft een verhoogde bloeddruk, steeds meer mensen krijgen te maken met te veel cholesterol en met diabetes type 2. Een slecht samengestelde voeding speelt hierin een bewezen rol.

healthy-food-nutrition-guideGezonde voeding is dus belangrijk. Maar hoe belangrijk en wanneer eten we eigenlijk gezond? Hoe kunnen we ons voedingspatroon nu concreet aanpassen? Wat mogen we geloven en wat is larie? We gaan NIET diëten maar, terug naar de regels die werken en jou weer lekker in je vel laten zitten. We helpen je dit nieuw voedingspatroon toe te passen en deze voordelen zelf te ervaren:

.

–        Geen hongergevoel

–        Fit en volop energie

–        Focus op beter voelen en losser zittende kleding

–        Afname van vet

–        Geen jojo effect

–        Behoud van spiermassa

–        Een mooie huid

–        Is wetenschappelijk onderbouwd, valt een leven lang vol te houden en is gezond.


dé specialist in afvallen logoDe voedingsdeskundige van Sport Slim! Health Club weet jou, als specialist op het gebied van afvallen, op een doelgerichte en verantwoorde manier te begeleiden in het halen van je afval doelstelling. We bepalen aan de hand van een persoonlijk intakegesprek je wensen en doelen, en stemmen daar je training, voedingsadvies en mentale begeleiding op af. Ook zullen we je vorderingen op een wetenschappelijk geteste manier nauwkeurig meten en bijhouden. Waarbij we inzichtelijk kunnen maken dat je juist vet verliest en spiermassa aanmaakt.

Kom langs en maak een afspraak en begin nú echt met afvallen!

*

 

sc-330_d04

Bewaren

Bewaren

Bewaren